Att spela instrument

I det här inlägget tänkte jag berätta lite om varför jag tycker att det är viktigt att lära sig spela olika instrument. För det första måste man förstås ha intresset, för det är inte alltid helt lätt att lära sig att spela. Man måste vilja lägga tid på det, och sitta på kvällarna och öva. För min egen del tycker jag att instrumenten utvecklar mig som artist. Olika instrument ger olika känslor, och att alltid till exempel spela gitarr till sina låtar kan i längden bli lite tråkigt.

Förutom gitarr har jag i mitt liv spelat fiol, blockflöjt, trummor och bas, och här på skolan har jag också fått prova på munspel, piano, ukulele (som är som en mindre variant av gitarr fast svårare!) och nyckelharpa. Nyckelharpa är definitivt svårast. Det är en mängd olika strängar och knappar man ska hålla reda på, men resultatet när man lyckas blir så otroligt vackert. Jag är långt ifrån bra på det, men jag kan i alla fall lite grunder. Ett instrument som jag skulle vilja prova på är harpa, och jag hoppas att jag får möjlighet att göra det någon gång!

Jag skriver mycket egna låtar, och när jag gör det är instrumenten till stor hjälp. Jag tycker om att sitta och prova ackord på min gitarr eller synth med olika texter och se vad som passar bra ihop. Det ger mig mycket mer än att bara sitta och nynna på en text. Jag har hela mitt studentrum fyllt av lappar med små textrader som jag exempelvis kommer på när jag borstar tänderna eller sitter i skolan, och det är väldigt kul att utveckla dem till låtar med hjälp av instrument. Därför tycker jag att det är viktigt att lära sig olika instrument. Det ger en extra dimension till musiken.

Ronja

View more posts from this author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *