Barndomsfavoriter

Alla har vi nog någon artist eller grupp som vi bara avgudade när vi var yngre. För mig var den gruppen Spice Girls. När jag var liten var de det coolaste som fanns, men när man blev lite äldre var det nästan lite skämmigt att säga att man hade varit ett Spice Girls-fan. Affischerna åkte ner och alla samlarbilder, nyckelringar och annat jag hade samlat på mig lades i en låda. Jag kunde ju inte slänga det, för i mitt hjärta fanns de fortfarande kvar. Inte så att jag lyssnade på musiken längre eller ens tyckte att den var speciellt bra, men den där känslan man hade haft som liten var så förknippad med sakerna att jag kunde känna den bara genom att ta fram dem och titta på dem.

Nu är jag glad att jag sparade sakerna, och jag skäms inte längre över att säga att jag gillade Spice Girls som liten. Det var ju den jag var då, och man utvecklas hela tiden inom musik. Jag har haft en massa olika perioder då jag lyssnat på all möjlig musik. Ett tag var det The Goo Goo Dolls som gällde, ett tag var det Thåström och ett tag var det DLK. Jag har till och med lyssnat på dansband, men inga av dessa artister har stannat hos mig på samma sätt som Spice Girls har gjort.

Spice Girls var som min första förälskelse när det gäller musik, och den första förälskelsen glömmer man inte. Den kommer på något vis alltid att vara speciell, även om det var länge sedan man började tycka annorlunda. Jag kan fortfarande ta fram min första Spice Girls-skiva och känna på det tummade häftet med texterna och känna den där känslan av att vara liten och förälskad. Det är nostalgi på hög nivå!

Ronja

View more posts from this author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *