Broder Daniel

På senaste tiden har jag lyssnat en del på Broder Daniel. De har hängt med länge som favoriter, men ni vet hur det är med musik, man har olika perioder och just nu har jag ”återupptäckt” detta fantastiska band. Jag är fullkomligt förälskad i deras akustiska versioner, som till exempel No time for us. Där kan man verkligen snacka intim musik. Man hör verkligen känslorna i låten. Henrik Berggren är väl inte den tonsäkraste sångaren som finns, men det gör liksom inget. Det är en del av charmen.

Det finns dock få sångare som klarar av att sjunga falskt och ändå sjunga bra, och det är Henrik Berggren och Håkan Hellström. Inte för att jag är så förtjust i Hellström, men man kan inte neka till att det finns en speciell känsla i hans musik och att det även där är rösten som är en del av upplevelsen. Han sjunger lite falskt, men det gör inget. Det låter bra som en helhet. Skulle Håkan Hellström sjunga perfekt skulle hans låtar inte vara lika bra. Så är det bara.

Men tillbaka till Broder Daniel nu. De som hade åldern inne för att tycka om filmen Fucking Åmål när den kom minns kanske att Broder Daniel hade flera låtar med i filmen. Jag minns i alla fall, och det var faktiskt då jag fick upp ögonen för Broder Daniel. Det är jag väldigt glad för, så jag antar att jag har Lukas Moodysson att tacka för att jag hittade den här underbara musiken! Nu blev jag förresten sugen på att se filmen. Här kommer trailern med lite Broder Daniel med i slutet!

Ronja

View more posts from this author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *