Dags för besiktning?

Bilbesiktning är ett nödvändigt ont. Det är inte roligt och det kostar pengar, men det är trots allt för vår egen och för våra medtrafikanters skull som vi gör det. En bil som inte borde få vara ute på vägarna ska inte heller vara det, och därför är kvalitetskontrollen viktig. Det är aldrig roligt att få anmärkningar som måste åtgärdas, och speciellt inte när det är sådana som kostar mycket pengar, men ibland får vi även mindre anmärkningar som hade kunnat undvikas.

För att bilen ska vara i toppskick kan man lämna i den på en kontroll eller service, exempelvis hos Mechanum. Här kommer några tips på saker man själv kan kontrollera inför bilbesiktningen för att slippa de små irritationsmomenten och spara tid och pengar!

Gör en utvändig koll
Genom att ta en ordentlig titt på bilen kan ofta se om det är något uppenbart som inte stämmer, till exempel om någon lampa är trasig eller om en vindrutetorkare sitter lös. Skriv ner den här checklistan och ta med dig ut!

Kontrollera:
Att vindrutetorkarna sitter fast och att spolarna fungerar, samt att det finns spolarvätska. På besiktningen kommer de att kontrollera vindrutetorkarna genom att spola, och då måste spolarvätska finnas.
Att batteriet sitter fast och att allt ser okej ut i motorn.
Att alla lampor fungerar. Kom ihåg att även testa blinkers och att kontrollera skyltbelysningen.
Att backspeglarna är hela och sitter fast.
Att däckens mönsterdjup är godkänt.

Gör en invändig koll
Vissa saker måste finnas med och fungera i en bil för att den ska gå igenom besiktningen. Skriv ner den här checklistan och ta med dig ut när du gör den invändiga kontrollen!

Kontrollera:
Att signalhornet fungerar.
Att alla bilbälten fungerar. Koppla ihop bältena i baksäte och passagerarsäte inför besiktningen så spar du tid för dig själv och för den som besiktar.
Att det finns en varningstriangel i bilen. Lägg fram den synligt inför besiktningen.

Ronja

View more posts from this author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *