Den klassiska slagporten

Slagporten är en riktig klassiker, och betydligt vanligare än man kanske tror. De flesta mindre villagarage använder sig ju av andra konstruktioner, som takskjutportar och vipportar. Slagportar har dock vissa fördelar som gör att det i många fall är det absolut bästa alternativet. Det gäller inte minst rent estetiskt. Slagporten är en riktig klassiker, och det med rätta. En snygg slagport är en prydnad för vilken bostad som helst. Slagportens största styrka är dess enkelhet. Den fungerar helt enkelt som en vanlig dubbeldörr som öppnas utåt. Det gör att den är enkel att variera, vad gäller storlek och utseende. En takskjutport, vipport eller rullport begränsas ju till viss del av den tekniska konstruktionen, vilket inte en riktig slagport gör.

En slagports enkelhet visar sig också på ett annat sätt: priset. Då det rör sig om en mycket enkel konstruktion rent tekniskt, så innebär det att priset kan hållas på en lite lägre nivå. Enkelheten behöver inte heller vara en nackdel, utan kan tvärtom i många fall vara en fördel. En slagport är exempelvis förhållandevis enkel att isolera. För den som har ett varmgarage som används mycket till förvaring av olika saker kan därför en slagport vara ett intressant alternativ. Ytterligare en fördel är att de ofta är mycket robusta och tåliga.

Slagportens klassiska utseende gör också att den fungerar väl tillsammans med fina klassiska grindar, som ju fungerar på samma sätt. För den som vill ge sitt hus snyggast möjliga inramning är kombinationen slagport och grind närapå oslagbar. Men det finns som sagt fler skäl än bara utseendet till att välja en slagport, och till exempelvis förrådsgarage är det den bästa lösningen. Att det sedan också är lätt att skräddarsy dem gör att man enkelt kan ordna det snyggaste garaget på orten, med den mest klassiska av alla garageportar.

Ronja

View more posts from this author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *