Den nya trenden – uterum

En ny trend kan märkas bland Sveriges villaägare: uterum. Men att kalla det en ny trend är kanske lite att ta i. Den har funnits ett tag, men under de senaste åren vuxit sig allt starkare. Inte ens de senaste årens ekonomiska problem har egentligen kunnat hejda den, detta trots att ett uterum är en investering som kan kosta på ordentligt. Men uterum finns i en mängd olika prisklasser, och begreppet uterum är mycket brett. Ändå så ökar uterum på alla fronter, från de enklaste inglasade altanerna till de mest påkostade vinterträdgårdar. Och det finns heller ingenting som talar för att efterfrågan på uterum kommer att minska.

Tvärtom är det ju så att uterum är något som nästan borde vara en självklarhet i Sverige, på grund av vårt klimat. På sydliga nejder kan uterum kanske vara lite poänglöst, då det inte är några problem att vistas utomhus större delen av tiden. Men i Sverige är det ju så att sommaren är kort, och att mycket av den dessutom regnar bort. Med uterum kan man förlänga sommaren, och dessutom göra så att den börjar tidigare på våren, och på så sätt få ut mesta möjliga utomhustid under året. Lägg därtill att ett bra uterum skyddar mot regn och vind, och det är inte speciellt konstigt att de är populära. På våra breddgrader är de snarast en nödvändighet.

Att uterum är en trend för också med sig en hel del fördelar. Antalet tillverkare och montörer av uterum ökar, med förbättrad kvalitet och sänkta priser som följd. Detta i sin tur leder till att allt fler har råd att unna sig ett uterum, vilket gör att trenden ytterligare förstärks. Hur stort det kan bli med uterum är osäkert, men det skulle inte vara förvånande om det inom några år är så att de flesta villor har ett uterum av något slag.

Ronja

View more posts from this author

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *