Det är klämman som är grejen

Det finns många vardagsföremål som förtjänar att uppmärksammas mer än vad de gör. Detta då de är väldigt praktiska och underlättar vardagslivet på olika sätt och vis. Ett av de föremålen är den anspråkslösa påsklämman, som inte bara är praktisk, utan också kan hjälpa till med hygienen. Att försluta plastpåsar på ett bra och tätt sätt kan vara ytterst viktigt, och en vanlig knut räcker inte långt. Den blir sällan så tät som den ska vara, och gör det svårt att öppna påsen igen, för att inte tala om återförsluta. Men ändå är det många, många, som inte bryr sig om att skaffa riktiga klämmor, och det är både synd och konstigt, med tanke på hur mycket de kan underlätta.

Att en påsklämma dessutom är extremt billig, och håller lång tid, gör det ännu mer konstigt. Mindre än tio kronor per styck är ett vanligt pris, och då handlar det inte om billigt skräp utan riktiga kvalitetsklämmor, klämmor som kommer att hålla i flera år om man är det minsta varsam med dem. Med andra ord, påsklämmor är någonting som är i princip gratis. Ett väl fungerande kök – eller hem – är inte komplett utan en uppsättning klämmor i varierande storlekar. För alla förpackningar och påsar är ju inte lika stora, vilket för övrigt är ett av skälen till att klämmor kan gå sönder – man använder en för liten klämma till en för stor påse.

Så, hur många olika klämmor har du i ditt hem, och hur väl använder du dem? Och hur många plastpåsar har du i frusen, hopknutna med en vanlig knut? Är du kanske en av alla de som skulle behöva ta och köpa en uppsättning klämmor, för att underlätta ditt vardagsliv lite? Då är det hög tid att du gör slag i saken.

Ronja

View more posts from this author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *