Hitta rätt bergvärmefirma

Det är en stor och viktig investering att skaffa bergvärme, som kommer att kosta betydande summor – 80,000 om man har extrem tur, och uppemot 200,000 i extremfall. Skälen till att man ändå skaffar bergvärme är enkla – det är miljövänligt, och det kommer att kraftigt sänka de löpande kostnaderna för uppvärmning och på så sätt (förhoppningsvis) löna sig i längden. Men det är också så att det finns visa krav för att man ska få ut maximalt av bergvärme, som att borrhålet är tillräckligt djupt och borrat på rätt sätt, och att man skaffar en bergvärmepump som passar hålets djup och bostadens värmesystem. Sådana saker kan man inte riktigt avgöra själv, och det är där olika bergvärmefirmor kommer in.

Dessa är specialister på bergvärme, och är därför ytterst lämpade att avgöra vad det är som du och din bostad kommer att behöva. Men om du frågar fem olika bergvärmefirmor och de kommer ut på hembesök för att studera dina förhållanden, så kommer du att få fem svar som inte helt överensstämmer. Hur ska man då göra? På vilka sätt kan man avgöra vilken bergvärmefirma det är som är mest kompetent? Det är faktiskt inte så svårt, och svaret är ganska så självklart: internet och referenser.

Begär alltid in referenser från de olika bergvärmefirmor som verkar intressanta. Hur nöjda är deras tidigare kunder, har det varit några problem och så vidare. På internet kan man också hitta mycket information om olika bergvärmefirmor som gör att det blir enklare att avgöra vilka som är bäst. Ta alltid in flera offerter och jämför. Läs på och försök avgöra vilket erbjudande som är bäst, då bäst inte alltid betyder billigast. Det billigaste erbjudandet kan vara ett som underskattar dina värmebehov, och därför leder till att du får bergvärme med ett inte tillräckligt djupt hål. Detta kommer då att innebära att bakgrundssystemet används ofta, och minskar de besparingar som bergvärme innebär.

Ronja

View more posts from this author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *