Joshua Radin

Jag nämnde i mitt första inlägg att jag tycker mycket om artisten Joshua Radin, och här tänkte jag berätta lite mer om honom. Första gången jag upptäckte hans musik var när jag tittade på TV-serien Scrubs (som för övrigt är min favoritserie). Låten ”Winter” är med i ett avsnitt som är väldigt gripande, och låten gjorde det så vackert att jag nästan rördes till tårar. Scrubs är visserligen en komediserie, men den har även inslag av mer sorgliga saker, och i just det här avsnittet får man se när Dr. Cox inser att hans bästa vän är död samtidigt som låter ”Winter” spelas.

Det roliga är att det var Zach Braff, som spelar J.D. I Scrubs, som hörde demon på ”Winter” och fick med den i serien. Zach Braff och Joshua Radin är nämligen nära vänner, och Zach Braff är faktiskt med och spelar triangel i låten ”Today” som är en annan låt av Joshua Radin. Låten ”Star Mile” är med i filmen ”The last kiss” där Zach Braff spelar huvudrollen, och Zach Braff har regisserat musikvideon till låten ”Closer”. Joshua Radin har också en liten biroll i Zach Braffs film ”Garden State”, så den vänskapen är det bästa av två världar skulle man kunna säga.

Jag har själv haft nöjet att se Joshua Radin spela ett par gånger på Debaser i Stockholm, och det har varit alldeles underbara spelningar. Precis sådär intima som jag vill ha dem. Musiken beskrivs som folkrock och akustiskt, och debutalbumet ”We Where Here” toppade listan för bäst säljande folkrock-album på iTunes-Store. Joshua Radin är helt enkelt en underbar artist, och jag rekommenderar er verkligen att lyssna på hans låtar!

Ronja

View more posts from this author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *