Julkonsert på skolan

De som läser musik på folkhögskolan gör varje år en julkonsert som de framför för resten av skolan och för övriga som vill höra. Jag var med förra året och det var väldigt roligt! Julkonserterna är nämligen inga ”vanliga” julkonserter, utan vi som läser musik får själva planera konserten så som vi vill ha den. Vi får med andra ord fria händer att tolka jul så som vi vill. Det är både gruppframträdanden och soloframträdanden, och eftersom vi sällan tycker lika om allt så blir det en blandning av olika stilar och låtar, men vi försöker ändå att ha en röd tråd. Den rödaste tråden är förstås jul eftersom det ändå är en julkonsert, men vi kan också kombinera det med andra teman.

Vissa gillar det traditionella och andra tycker om det alternativa, så det blir en mix av traditionell och alternativ julkonsert. Förra året tyckte jag att vi fick till det riktigt bra, och i år har vi också många bra idéer. Det gäller ju att börja i tid med planering och repetitioner så att man är redo när december kommer. Vi brukar ha julkonserten ungefär kring 15 december. Det känns inte jättekul att börja sjunga julsånger redan i oktober, men så är det när man håller på med musik. Ju mer man har förberett desto bättre blir det. Alla var nöjda med förra årets konsert och vi tar med oss de erfarenheter vi fick då, men vi kommer inte att försöka göra om den utan ska satsa på ett helt annat tema i år. Man kan inte upprepa sig för mycket. Det är roligt att variera sig och vi är ju dessutom här för att utvecklas!

Mer än så tänker jag inte avslöja än, för konserten ska ju hållas lite hemlig tills det är dags att framföra den. Men det ser väldigt bra ut än så länge med de idéer och förslag vi har att arbeta med!

saxo

Ronja

View more posts from this author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *