Längtar bort

Brukar ni också känna att ni längtar bort ibland? Att ni behöver en paus från vardagen typ. Så känner jag nu. Det har inte hänt något speciellt och jag är inte deppad eller så, jag känner bara att det är mycket av allt. Det är mycket i skolan och det är mycket på fritiden. Jag behöver ladda om batterierna, och jag kan inte göra det här för det finns alltid något att göra. Alltid är det någon kompis som vill att jag ska hänga med på ditten eller datten eller något skolprojekt som jag engagerar mig i, och det är ju sådant jag gör av fri vilja för att jag tycker att det är kul, men ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar så att jag kunde göra allt det där roliga men samtidigt ha tid att återhämta mig.

Så en paus är det jag behöver. Jag behöver komma bort så att jag inte kan tacka ja till saker, men jag vet inte riktigt var jag skulle ta vägen. Som student har man ju inte världens bästa ekonomi, så jag kan inte direkt resa någonstans. En kompis till mig var nyss i Dalarna och bodde på Green hotel i Tällberg, och det lät så himla mysigt. Jag är verkligen avis! En helg i Dalarna skulle jag helt klart behöva. Dalarna känns verkligen som ett lugnt ställe (eller så har jag fördomar?). Jag ser framför mig folkdräkter och milsvida skogar typ. Om man tittar på Green hotels hemsida så får man ju faktiskt också den uppfattningen lite, så helt fel ute är jag nog inte ändå. Det verkar vara ett jättemysigt hotell med superfin utsikt över sjön Siljan.

Men som sagt, jag har inte råd att åka iväg och bo på hotell tyvärr. Det kan nog på sin höjd bli en natt på vandrarhem i grannkommunen – fast det kanske inte är helt fel det heller!

Ronja

View more posts from this author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *