Om mig

RonjaJag som skriver den här bloggen heter Ronja, och mitt största intresse är musik. Därför faller det sig naturligt att den här bloggen mest handlar om just musik, men jag skriver även om andra saker som jag finner intressanta. Jag är 23 år och ägnar för tillfället det mesta av min tid åt studier. På gymnasiet gick jag estet-linjen, och det var där jag insåg att det faktiskt går att satsa helhjärtat på musik. Nu pluggar jag på en folkhögskola med musikinriktning, och jag trivs som fisken i vattnet.

Anledningen till att jag har döpt min blogg till Intim Musik är för att det är så jag beskriver min musikstil. Man skulle kunna säga att det är motsatsen till dagens house- och popmusik. Musik finns i oändligt många former, och det finns förstås inga rätt eller fel, men för min egen del känner jag att dagens musik till stor del handlar om en DJ som står vid ett mixerbord, och för mig är det alldeles för opersonligt. Jag tycker om personlig musik, eller intim musik som jag kallar det, och det kan vara allt från körsång till akustisk musik eller folkmusik. Helt enkelt musik där man kommer närmare.

Jag fastnade för sång och musik redan som liten, och jag började sjunga i kör som sexåring. Jag gick från minikör till barnkör till ungdomskör och fortsatte sedan att gå i musikklass på högstadiet och vidare till estetiska programmet med inriktning musik på gymnasiet. Jag har också spelat fiol när jag var liten och har alltid haft lätt för att lära mig instrument. Min äldre syster tog lektioner i blockflöjt i skolan, och jag lånade hennes bok och flöjt hemma och lärde mig själv hur man läste noter och hur man spelade. Jag är också självlärd på gitarr och jag har spelat trummor och bas i skolan och i diverse band som jag startat.

Den här bloggen handlar som sagt mycket om musik, men också om andra saker som händer i min vardag. Jag hoppas att ni finner något läsvärt här och jag blir väldigt glad om ni lämnar kommentarer och tycker till om det jag skriver. Varmt välkomna!

/Ronja