Öppet hus på skolan

gitarrenFörra onsdagen hade vi öppet hus på folkhögskolan. Det är ett sätt att locka fler elever, men också ett sätt för lokalbefolkningen att se vad vi sysslar med. Det finns många olika inriktningar på skolan, bland annat musik, textil, fotografi och teater, och med en sådan blandning finns det förstås också en stor variation av människor. Just folkhögskolor brukar locka till sig de lite mer ”udda” människorna, som kanske har dreadlocks och konstiga kläder, och eftersom det här är ett ganska litet samhälle så märks vi väldigt väl om man säger så. Jag tillhör själv den gruppen som kanske upplevs som lite udda!

Varje program fick visa upp vad de gör i form av olika utställningar eller uppträdanden, och i min klass satte vi upp en liten konsert. Vi är inte så många, så jag var med i flera låtar antingen som bakgrundssångare eller genom att spela något instrument, men jag framförde också en sololåt. Jag valde att sjunga låten ”Dreaming of you” av The Coral, och framförde den som en som en lugnare variant med akustisk gitarr. Om jag får säga det själv tycker jag faktiskt att det var riktigt lyckat och jag är nöjd med min insats!

Det är som soloartist jag vill göra karriär. Jag vill resa runt och spela med bara mig själv och ett instrument, så solouppträdanden tycker jag är roligast att göra. Men jag tycker också att det är viktigt att man upplever alla delar av musiken när man utbildar sig, och man lär sig faktiskt väldigt mycket av att stå i bakgrunden också. Vi får även lära oss att sköta ljud och ljus, och det är också en viktig kunskap. Det är trots allt ganska mycket som ligger bakom en sådan typ av spelning även om den bara handlar om en person.

Ronja

View more posts from this author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *