Sjuk!

Jag är förkyld! Det händer inte så ofta, men när jag väl blir förkyld så brukar jag bli ordentligt förkyld. Och den här gången är inget undantag. Jag hostar och nyser och snorar så det står härliga till (om man nu kan säga så?). Det finns inte så mycket annat att göra än att ligga i soffan och kolla på teve. Nu har jag nyss kollat på den gamla klassikern Sunes Sommar som är en av mina favoritfilmer från barndomen. Det finns många guldkorn i den, bland annat när pappa Rudolf säger ”Håkan, vi ska inte till Ankeborg”. Haha, Rudolf är helt klart min favorit. Älskar julkalendern Sunes Jul också.

Det ena leder till det andra
Sune nämner i filmen att Schweiz är ett land där man pratar ett språk som heter joddling, och det fick mig att börja fundera på musikgenren joddling och att jag inte vet så mycket om den. Så jag googlade lite och satt och läste om det ett tag. Inte för att jag på något sätt gillar den, men jag tycker om att lära mig saker om musik. Fast det var lite svårt att hitta information faktiskt och det var mycket som handlade om helt andra saker. Jag kom till exempel in på något som heter Yoddla som tydligen är ett affärsstöd som företag använder, läste jag lite snabbt på sidan. Jag undrar om de blev inspirerade av musikgenren joddling när de hittade på namnet eller om det står för något helt annat.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska titta på, men jag kanske fortsätter på barnfilmsspåret och kör på Pippi på de sju haven eller något sådant. Pippi Långstrump är ju för övrigt också väldigt rolig, och speciellt den filmen tycker jag. Barnfilmer är perfekt lagom underhållning när man är sjuk och bara vill ligga och slötitta på något mysigt och välbekant.

Joddlande.

Joddlande in action!

Ronja

View more posts from this author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *